RhijndaelNieuws

terug naar Rhijndael

Rhijndael Nieuws

Nieuwsbrief Cli‘ntenraad Rhijndael

3 april 2014
De Cli‘ntenraad van Rhijndael heeft een zeer informatieve en leuke nieuwsbrief uitgebracht! Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.
Lees verder

Tekenen overeenkomst hulp in huishouding

6 maart 2014
Marja van der Valk tekende op 3 maart jl. de overeenkomst met de wethouders van gemeenten Alphen a/d Rijn en Nieuwkoop over de levering van hulp in de huishouding. Behalve Marja en de wethouders De Jager (Alphen aan den Rijn) en Muilwijk (Nieuwkoop) namen nog negen aanbieders van hulp in de huishouding deel aan de ondertekening. De overeenkomst gaat in met ingang van 1 april 2014 en loopt tot 31 december 2017. Het is een vervolg op het huidige contract. Ofschoon de gemeenten naar verwachting minder financiÔle middelen krijgen met ingang van 2015, neemt het aantal cliÔnten die huishoudelijke hulp...
Lees verder

Barbeque Rhijndael

16 september 2013
Op donderdag 29 augustus vond in en rond Rhijndael de jaarlijkse barbecue plaats. Bij een heerlijke temperatuur konden de bewoners, hun familie en de aanwezige vrijwilligers genieten van verschillende soorten vlees, een warm/koud buffet en een drankje. Bijna alle bewoners, ook van de woongroepen, waren aanwezig. Tijdens het toetje werd genoten van het optreden van het koor 'Temperament', onder de gedreven leiding van zorgmanager Lia Paling.
Lees verder

High tea op het terras van Rhijndael!

24 juli 2013
Op zaterdag 6 juli organiseerde de unit 'Prinsenschouw' een high tea voor de bewoners, hun partners, kinderen, familieleden en vrienden. Zij bezoeken de bewoners zeer regelmatig en al lijkt dat gewoon, dat is het zeker niet. Het personeel waardeert deze bezoekjes enorm. De wandelingetjes die zij met de bewoners ondernemen, de spelletjes, de praatjes en de gezelligheid zijn voor de bewoners erg belangrijk.Om al deze trouwe bezoekers te bedanken voor de afgelopen 1,5 jaar zijn zij uitgenodigd door de medewerkers van de Prinsenschouw voor een High Tea! Alle personeelsleden van de zorg en van de huishouding hadden wat lekkers gemaakt...
Lees verder

Hans Culinair en WIJdezorg gaan samenwerken!

26 maart 2013
Zorgaanbieder WIJdezorg wil de gastvrijheid, de restauratieve dienstverlening voor haar bewoners, ouderen uit de wijk, familie en medewerkers verbeteren en het aanbod verbreden. Hiervoor slaan Hans Culinair en WIJdezorg de handen ineen met het project 'Eten & Drinken'. WIJdezorg is een zorgaanbieder die voor senioren maatwerk biedt op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Vanuit acht zorglocaties levert WIJdezorg persoonlijke zorg en service die aansluit op de woonomgeving en de leefstijl van de individuele klant. Hans Culinair gaat, vanuit zijn expertise op het gebied van voeding & organisatie, zijn steentje bijdragen aan deze persoonlijke zorg en service door het...
Lees verder

Brug in Koudekerk weer open

6 december 2012
De werkzaamheden van de brug in Koudekerk zijn voltooid. Het is dus weer mogelijk om vanaf de N11 via de kortste route Rhijndael te bereiken.
Lees verder

Brug in Koudekerk gesloten voor autoverkeer

16 oktober 2012
Van 15 oktober tot 2 december is de brug in Koudekerk gesloten voor autoverkeer. Er is wel een gelegenheid voor fietsen om via een pontje over te steken. Voor de cli‘nten aan de Rijndijk die zorg krijgen vanuit Rhijndael zijn maatregelen getroffen. De zorgverlening en de levering van maaltijden door Tafeltje Dekje gaan gewoon door.
Lees verder

Bestrating en tuinaanleg Rhijndael / Albrechtstaete

19 juni 2012
De bestrating en beplanting tussen Rhijndael en de Albrechtstaete is tot zover klaar. Hoewel het gebied een flinke facelift heeft ondergaan is het nog niet helemaal af. Het zal pas helemaal klaar zijn wanneer de bouwactiviteiten van het voormalige Bijdorp-complex zijn afgerond. Wanneer dat is, is nog niet bekend. Wel zullen op korte termijn tafeltjes en stoelen op het terras worden geplaatst waar men dan heerlijk in de zon kan genieten van een hapje en een drankje.
Lees verder

Opening Rhijndael

27 april 2012
Op dinsdag 24 april vond de officiÔle opening plaats van de vernieuwde zorglocatie Rhijndael. De bestuurder van WIJdezorg mevrouw Marja van der Valk nodigde, nadat zij de de historie van Rhijndael had verwoord, mevrouw J. van Varik uit om de openingshandeling te verrichten. Mevrouw Van Varik is 12 jaar geleden in Rhijndael komen wonen. Zij is de langst wonende bewoner van Rhijndael. Zij knipte het lint door en gaf daarna symbolisch 'de sleutel' aan locatiemanager Ron Orta De genodigden maakten ruim gebruik van de gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje het gebouw te bezichtigen. Op woensdag...
Lees verder

Gevel Rhijndael gereed

30 maart 2012
Het gebouw was van binnen al klaar, nu is ook de buitenkant opgeknapt. Er zit een frisse kleur op en de nieuwe zonneschermen zijn opgehangen. Binnenkort wordt gestart met het opknappen van het gebied tussen Rhijndael en de Albrechtstaete. Er is een mooi parkachtig ontwerp gemaakt, wat een verrijking zal zijn voor dit gedeelte van Koudekerk.
Lees verder