AarhoeveNieuws

terug naar Aarhoeve

Aarhoeve Nieuws

Boerenmaand Aarhoeve

19 september 2023
De boerenmaand is inmiddels begonnen in Aarhoeve. Zorgboerderij De Hoop De activiteitenbegeleiders van Aarhoeve hebben strobalen en decoratie van zorgboerderij De Hoop uit Ter Aar mogen lenen. Als verrassing kwamen er een aantal deelnemers mee, dit was erg gezellig. Ze staken gelijk de handen uit de mouwen en alles stond binnen een half uur! We zijn de medewerkers en deelnemers erg dankbaar voor het lenen van deze mooie spullen! Bezoek Swiffers Hoeve De Swiffers Hoeve is in de boerenmaand ook op bezoek geweest in Aarhoeve. De bewoners hebben weer erg genoten van de dieren!
Lees verder

Boerenmaand in Aarhoeve

24 augustus 2023
Hierbij willen wij u uitnodigen in Aarhoeve om met ons in september de boerenmaand te vieren. U kunt hier klikken om naar de pagina van Aarhoeve te gaan waar alle activiteiten van de maand september staan. Wij vragen u om vooraf aan te melden bij de gastvrouw of de activiteitenbegeleiding. Dank alvast! Wij hopen u snel te zien op een van onze georganiseerde activiteiten!
Lees verder

Mooie bloembakken voor Aarhoeve

21 juli 2023
Vrijwilliger Ger Otto zorgt elk jaar dat het balkon op de eerste etage er gezellig bij staat. Ger koopt de plantjes in en samen met twee bewoners van de woongroepen worden de plantenbakken gevuld. Het staat er weer prachtig bij. Dank jullie wel, heren!
Lees verder

Fruit-cocktailbar in Aarhoeve

20 juli 2023
Donderdagmiddag 13 juli had de activiteitenbegeleiding een (fruit)cocktailbar georganiseerd. Een zomerse activiteit waar bewoners, cliënten van de aanleunwoningen, familie, bezoek en personeel een glaasje konden komen proeven. Buiten de alcoholvrije cocktail (mocktail) voor het personeel, was de bar uitgerust met sangria, fruitcocktail én een glaasje advocaat. Met een gezellig muziekje op de achtergrond en een warme snack, verliep de middag te snel. Iedereen liet zich de drankjes goed smaken en er was gretig aftrek. Velen vonden het voor herhaling vatbaar. Wie weet……. 😉 Met dank aan onze vrijwilligers!  
Lees verder

Zomerhartenwensen Aarhoeve

20 juli 2023
Zoals elk jaar vervult de activiteitenbegeleiding van Aarhoeve in de zomertijd hartenwensen van bewoners en cliënten van de aanleunwoningen. Mevrouw Sassen had als bescheiden wens om te gaan wandelen en een ijsje eten. De wandeling werd in Langeraar gedaan en het ijsje werd gegeten bij de Gemakswinkel in het dorp. Helaas werd er door de begeleiding en mevrouw Sassen zo genoten van het ijsje, dat ze vergeten zijn een mooi plaatje ervan te schieten 😊 Het mocht de pret niet drukken, mevrouw vond het onvergetelijk! Dinsdag 11 juli kwam er voor twee dames ook een wens uit. Een dame wilde...
Lees verder

Oud Hollandse spelen in Aarhoeve

4 juli 2023
Woensdag 28 juni hebben de bewoners van Aarhoeve meegedaan met Oud Hollandse spelletjes. Wat hebben de bewoners hun best gedaan met o.a. de gatenbak, sjoelen, etc. In een zin: “Het was een geslaagde middag!’
Lees verder

Aarhoeve op braderie Ter Aar

4 juli 2023
De collega’s van activiteitenbegeleiding van Aarhoeve waren zaterdag 24 juni te vinden op de braderie in Ter Aar. Zij stonden er om vrijwilligers te werven voor locatie Aarhoeve en om de naamsbekendheid te vergroten van WIJdezorg, top gedaan dames! Zij hadden zelfs een popcornmachine geregeld voor de kinderen die langskwamen, de kinderen hebben ervan genoten!
Lees verder

Dag van de Zorg in Aarhoeve

15 mei 2023
Jaarlijks op 12 mei vieren we in Nederland de verjaardag van de wereldberoemde Engelse verpleegster Florence Nightingale. Zij wordt op die dag herdacht als grondlegsters van het verpleegkundig beroep en er wordt extra aandacht gegeven aan onze zorgmedewerkers. Om de medewerkers van Aarhoeve dit stukje extra aandacht te geven, hebben de  managers zorg en wonen en eerste medewerkers zorg en wonen van locatie Aarhoeve de handen uit de mouwen gestoken. Om kwart voor zeven werden de collega’s ontvangen door Ron, de zusters Pien, Petra en Silvia en stond er voor alle medewerkers een heerlijk ontbijt klaar!
Lees verder

Vogelhuisjes en hoog bezoek in Aarhoeve

7 april 2023
Dinsdag 4 april zijn de bewoners van Aarhoeve en de kinderen van groep 6 van de Aeresteijn school samen creatief bezig geweest. Ze hebben mooie vogelhuisjes geschilderd, die een mooi plekje gaan krijgen in de hal van Aarhoeve! De burgermeester en wethouders kwamen ook nog even langs, wat een leuke en eervolle verrassing voor de bewoners en de kinderen. De kinderen hebben erg hun best gedaan en kregen na afloop een heerlijk zakje chips mee naar school.
Lees verder

Aarhoeve houdt bijeenkomst over veiligheid

3 april 2023
Dinsdagmiddag 21 maart werd er in Aarhoeve een informatiemiddag gehouden met als onderwerp: veiligheid voor senioren. De middag was georganiseerd voor de bewoners van Novitas, Civitas en Veritas en voor een aantal bewoners van Aarhoeve. Tijdens deze informatiemiddag werd er door de twee wijkagenten van de gemeente Nieuwkoop, Perry de Leeuw en Ron de Haas, voorlichting gegeven over ‘Veilig wonen’. Ze vertelden het een en ander over veiligheid in het algemeen en wat bewoners en cliënten hier ook zelf aan kunnen doen. Bijvoorbeeld over het voorkomen van oplichting aan de deur, babbeltrucs, etc. Het was een bijzonder informatieve en nuttige...
Lees verder