AarhoeveNieuws

terug naar Aarhoeve

Aarhoeve Nieuws

Aarhoeve Fair

24 januari 2019
  Woensdag 30 januari is er in de Aarhoeve een Fair. U bent van harte welkom om tussen 13.30u en 16.30u een kijkje te komen nemen! Er is van alles te doen, bijvoorbeeld een rommelmarkt, een boekenverkoop of verkoop van handwerk. Ook kunt u lekker genieten van een kopje erwtensoep of poffertjes. Graag tot woensdag!
Lees verder

Boottocht bewoners Aarhoeve dankzij anonieme gift

20 augustus 2018
De cli‘ntenraad van Aarhoeve heeft een anonieme gift ontvangen om met de bewoners en de mensen van de aanleunwoningen een boottrip te gaan maken door het Groene Hart. Dinsdag 14 augustus was het zover! Om 10.00 uur vertrokken ca. 100 mensen met 2 bussen naar de Zijldijk in Leiderdorp. Van 11.00 tot 14.30 uur genoten ze van een heerlijke boottocht, waarbij ook de bewoners met een rolstoel of rollator mee konden. Tijdens de tocht speelde mevrouw Bavelaar op haar accordeon en werd iedereen voorzien van koffie met een heerlijk gebakje. Rond 15.30 uur werden ze met de bus weer netjes...
Lees verder

Contactclown Toet op visite

21 juni 2018
Woensdag 20 juni kwam Toet een bezoekje afleggen op de woongroepen van de Aarhoeve. Toet maakte contact op diverse manieren. Bij de ene groep werd de polonaise gelopen en bij de andere groep waren er prachtige een-op-een momenten.
Lees verder

50 jaar Aarhoeve; festiviteiten in week 2 en 3 van de feestmaand

7 mei 2018
Donderdag 12, vrijdag 13 en dinsdag 17 april werden de bewoners van Aarhoeve, de cliÔnten van de thuiszorg, de bewoners van de aanleunwoningen en de vrijwilligers verwend met een high tea. Met de begeleidende muziek van Pieter de Vries erbij was het goed toeven. De vrijwilligers werden extra verwend met een optreden van een aantal zorgmedewerkers, verkleed als Nana Mouskouri, Willeke en Willy Alberti en Tante Lien. Shantykoor Het Groene Hart gaf woensdagmiddag 18 april een wervelend optreden weg voor een volle zaal. Iedereen heeft zeer genoten! En zo werden ook deze weken een groot succes.
Lees verder

Aarhoeve bestaat 50 jaar!

30 april 2018
Marja van der Valk, bestuurder van WIJdezorg en Annette Pietersen, wethouder gemeente Nieuwkoop, hijsen op 3 april jl. de speciaal ontworpen banier vanwege het 50 jaar bestaan van de Aarhoeve! Clustermanager Irene Keijzer memoreert: Op 23 november 1965 werd de eerste paal geslagen op het huidige terrein van de Aarhoeve. Het gebouw bood plaats aan 83 bewoners en 10 nonnen. Nog geen tien jaar later, in 1978, constateert de inspectie voor bejaardenoorden dat de Aarhoeve sterk verouderd is en niet voldoet aan de geldende regels. Daarop volgt een grootscheepse renovatie. De bewoners verhuisden tijdelijk naar Huis ter Duin in Noordwijk....
Lees verder

Activiteiten 50 jaar Aarhoeve

19 april 2018
Donderdag 5 april stond de maandelijkse bingo in het teken van de verjaardag van de Aarhoeve. Voor iedereen was er een cadeautje. Omdat alles ingepakt was in feestelijk papier, bleef de gewonnen prijs tot het laatste moment een verassing. Bij de koffie en thee werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk feestkoek. En maandag 9 april werden de woongroepen getrakteerd op een high tea in het restaurant. Onder het genot van thee, koffie, een sapje en heerlijke hapjes, konden de bewoners en hun mantelzorgers luisteren naar de muziek van Pieter de Vries.
Lees verder

Opening terras Aarhoeve

4 april 2018
Onder het genot van een hapje en drankje is vrijdag 30 maart het terras officieel geopend. Dankzij sponsoring is het terras uitgebreid en hebben wij prachtige windschermen op het terras en bij de huiskamer, welke gemaakt zijn door Duijvelaar Pompen. Wat zullen onze bewoners genieten. Hartelijk dank.
Lees verder

Kerstdiner thuiszorg Aarhoeve

8 januari 2018
Het thuiszorgteam van Aarhoeve heeft voor haar cliÔnten een kerstdiner in Aarhoeve georganiseerd. Met de hulp van kok Andr_ van Scheppingen en hulpkok Ben van Lammeren is het diner een succes geworden. Ben en zijn vrouw Elly hebben ook in de bediening geholpen. Er was een loterij met prijsjes, een kerstgedachte en voor iedereen een kerstkaart met wat lekkers. Ook wij hebben genoten van deze avond. Na afloop zijn de cliÔnten tevreden naar huis gebracht. Onze conclusie: voor herhaling vatbaar! Thuiszorgteam Aarhoeve
Lees verder

Sint in Aarhoeve

12 december 2017
Dit jaar heeft de jarige Sint Aarhoeve verblijd met een bezoek. Natuurlijk had hij zijn Pieten ook meegenomen. De Pieten hadden voor ieder een leuk en lekker cadeautje meegenomen met een gedichtje. Hierbij hadden ze hulp gekregen van vrijwilligster Janny. Zij had 75(!) stoffen cadeauzakjes gemaakt. Een karwei, waar ze in oktober al mee begonnen was. De Sint bracht eerst een bezoek aan de woongroepen en daarna gezwind naar het restaurant waar de andere bewoners uit volle borst meezongen om Sint te verwelkomen. 'Lang zal hij leven', 'Sinterklaasje, 'kom maar binnen met je knecht' en het bekende afscheidslied. Het was...
Lees verder

Vrijwilligersmiddag in Aarhoeve

27 november 2017
Woensdag 8 november heeft de vrijwilligersmiddag in Aarhoeve plaatsgevonden. De organisatie had een leuke middag voor ze in petto. Iedereen in Aarhoeve koestert de vrijwilligers, die zich het hele jaar inzetten voor de bewoners. Het was een mengeling van diverse thema's: een muzikale binnenkomst van Helga uit Tirol, een heerlijke high tea met overdadig gevulde etagres van zoete en hartige hapjes, de nodige warme en koude dranken en een onderlinge wedstrijd, in de vorm van een pub quiz. Het was een gezellige, competitieve middag, waar collega-vrijwilligers kennis met elkaar konden maken en gezellig met elkaar konden kletsen.
Lees verder