AarhoeveNieuws

terug naar Aarhoeve

Aarhoeve Nieuws

Koek en Zopie bij Aarhoeve

23 februari 2021
Vanwege het pittoreske sneeuwplaatje hadden de medewerkers van Aarhoeve een spontane ingeving: Laten we een koek en zopie ochtend op poten zetten! Zo gezegd, zo gedaan en 2 dagen later op vrijdag 12 februari hadden ze buiten voor alle bewoners warme chocolademelk met slagroom, luxe koeken en warme saucijzenbroodjes vanuit een  versierde koek en zopie hut. Om de feestvreugde te vergroten speelde Wim Loos gezellige winterse accordeonmuziek en konden mensen op de foto met ski's, wat het winterse tafereel helemaal afmaakte. De Koek en Zopie tent werd druk bezocht (uiteraard allemaal op anderhalve meter afstand), de sfeer zat er goed...
Lees verder

Carnavalstraktatie voor Aarhoeve

16 februari 2021
Leden van de carnavalsvereniging De Plasduikers kunnen helaas dit jaar niet op bezoek komen bij de bewoners van Aarhoeve. In plaats daarvan kregen de bewoners van de vereniging een heerlijke traktatie voor bij de koffie, toch een beetje feest op deze manier, dank jullie wel!
Lees verder

Vaccineren van onze bewoners

20 januari 2021
Maandag 18 januari is in tien verpleeghuizen in Nederland als proef gestart met de vaccinatie van de verpleeghuisbewoners. Onbekend is nog wanneer de vaccinatie overal plaats gaat vinden en met welk vaccin. Waarschijnlijk wordt hiervoor het vaccin Comirnaty (Pfizer/BioNTech) beschikbaar gesteld. Vanwege het belang van de vaccinatie streeft WIJdezorg ernaar om op korte termijn te kunnen starten met de procedure voor het vaccineren van alle intramurale cliënten met behandeling. Daarom heeft WIJdezorg alvast de nodige voorbereidingen getroffen en worden uitnodigingsbrieven en toestemmingsformulieren voor de vaccinatie toegestuurd aan de bewoners met behandeling en/of de wettelijk vertegenwoordigers van deze bewoners. Bewoners zonder...
Lees verder

Kerstkoekjes en chocolaatjes voor Aarhoeve

24 december 2020
Woensdag 23 december kwam er een medewerker van de Hema in Ter Aar een tas vol kerstkoekjes en chocolaatjes voor de kerst brengen voor alle bewoners van de Aarhoeve. Wat ontzettend lief!
Lees verder

Zomerhartenwensen Aarhoeve

13 augustus 2020
Weken van tevoren zijn de wensen geïnventariseerd in zorglocatie Aarhoeve. Dankzij de Riki Stichting mogen we de leukste wensen vervullen. Moeilijk om te kiezen, want er zijn zoveel bijzondere en leuke wensen! 'Ik wil graag een concert van Andre Rieu' vroeg mevrouw de Haan. Ze kreeg de film op het grote scherm en met de bijbehorende cd, zodat ze op haar appartement kan nagenieten van zijn muziek. Ze heeft ervan genoten! De heer de Wagenaar en mevrouw Pijper wilden graag een grote coupe ijs. Meneer wilde een halve liter chocolade ijs. Alleen voor zichzelf was de wens 😉. Mevrouw kreeg...
Lees verder

Bewoners Aarhoeve verwend door Hoffmans mode

10 augustus 2020
Gregor Hoffmans van Hoffmans mode heeft onlangs onze bewoners van Aarhoeve getrakteerd. Iedereen kreeg een doosje chocola en de dames werden extra verwend, zij kregen er ook nog een zomersjaal bij. Ook het personeel liet zich de chocola goed smaken. Namens alle bewoners van Aarhoeve, hartelijk dank!
Lees verder

Zomerhartenwensen Aarhoeve

10 augustus 2020
Weken van tevoren zijn de wensen geïnventariseerd in zorglocatie Aarhoeve. Dankzij de Riki Stichting mogen we de leukste wensen vervullen. Moeilijk om te kiezen, want er zijn zoveel bijzondere en leuke wensen! Vorige week werd de wens van de heer Hoogervorst vervuld. Hij wilde een Indische rijsttafel als hartenwens. De heer Hoogervorst heeft als jongeman gediend in Indonesië en heeft genoten van het eten daar. Het was lang geleden dat hij van een echte Indische rijstafel had genoten. Maar nu was het zover en als verrassing schoof zijn vrouw aan. Selamat makan! (smakelijk eten!)
Lees verder

Dagbesteding weer van start

16 juli 2020
De dagbesteding is ook in locatie Aarhoeve weer begonnen. Bij de dagbesteding Domestica zijn de mensen blij dat ze er weer zijn. Samen met onze medewerkster Anneke zijn ze met veel plezier begonnen aan een schilderactiviteit, het doet ons allemaal goed om dit weer te zien!
Lees verder

Zomerhartenwensen 2020 van start

16 juli 2020
Weken van tevoren zijn de wensen geïnventariseerd in zorglocatie Aarhoeve. Dankzij de RIKI-stichting mogen we de leukste wensen vervullen. Moeilijk om te kiezen, want er waren zoveel bijzondere en leuke wensen! Mw. Mannaerts had een wens: mag ik een likeurtje 43, vroeg ze timide. Haar wens werd vervuld. Ze beloofde er, op haar gemak, van te genieten. Proost! De heren Hoogervorst en Verkleij hadden als wens een slagroomtaartje en een vruchtentaartje van de bakker. En, vroeg de heer Hoogervorst, mag daar een doosje 'echte' bonbons bij? De heren hebben het zich goed laten smaken. Deze wensen zijn mede mogelijk gemaakt...
Lees verder

Pilot StayClose bijna afgerond, eerste ervaringen erg positief

2 juli 2020
Sinds 18 mei jl. is er op woongroep 2 van zorglocatie Aarhoeve een pilot met de StayClose-app. Deze applicatie is bedoeld om het beeldbellen EN het delen van video’s van familie met  bewoners met dementie te vergemakkelijken. De medewerkers hebben hun uiterste best gedaan en dat leidde tot fantastische ervaringen met de bewoners van de betreffende woongroep; De reacties zijn goud waard en om in te lijsten. Stralende gezichten, glimmende ogen. De tijd vloog met veel plezier voorbij en zodoende zijn we alweer aangekomen bij de evaluatie. Alle betrokkenen hebben per mail een vragenlijst ontvangen, alvast bedankt voor het invullen! Aan de hand van de ingevulde vragenlijsten kan WIJdezorg de pilot evalueren.
Lees verder