AarhoeveNieuws

terug naar Aarhoeve

Aarhoeve Nieuws

Kerstpakketten van WIJdezorg voor Ipse de Brugge

23 december 2021
Woensdag 22 december zijn de collega’s van de activiteitenbegeleiding van Aarhoeve langs geweest bij  het dagcentrum van Ipse de Brugge, om daar kerstpakketten en kerststerren langs te brengen. WIJdezorg/Aarhoeve en Ipse de Brugge hebben een samenwerkingsverband en de collega’s van Aarhoeve wilden graag in deze tijd wat extra's doen. Het werd erg leuk ontvangen!
Lees verder

Kerststerren van Intratuin voor Aarhoeve

23 december 2021
Tijdens de nieuwe lockdown moeten de niet-essentiële winkels weer op slot. Intratuin Ter Aar had een flinke voorraad aan kerststerren over en belde Ron Sanders op of Aarhoeve interesse had. Daar zei hij geen 'nee' tegen! Dinsdagmiddag 21 december kwamen ze met een grote vrachtwagen de planten brengen. Twee flinke karren vol! Collega's mochten er eentje meenemen en de bewoners van somatiek en van de aanleuncomplexen kregen er woensdag 22 december een. Helaas kunnen we ze niet aan alle bewoners uitdelen omdat de planten niet zonder gif zijn. Deze bewoners werden dinsdagmiddag verblijd met een kunst kerstster vanuit de activiteitenbegeleiding van...
Lees verder

Zelfgemaakte kerstballen voor Aarhoeve

21 december 2021
Door de coronamaatregelen konden de kinderen van groep 8 van KBS Aeresteijn uit Langeraar niet zoals elk jaar op visite komen. In overleg met juf Marjon, hebben de kinderen mooie kerstballen gemaakt. De ballen schitteren in de centrale hal van Aarhoeve bij de kerststal. De bewoners genieten er met volle teugen van! Juf Marjon en de kinderen: dank daarvoor!
Lees verder

Pieten in aanleunwoningen Aarhoeve

6 december 2021
In verband met de verscherpte coronamaatregelen had Sint besloten om twee pieten alvast wat eerder op pad te sturen. De pieten zijn woensdag 1 december met wat lekkers op bezoek geweest bij de cliënten van de aanleunwoningen van Aarhoeve. Op de vraag of iedereen lief is geweest, antwoordden velen van niet 😊! Doch Sinterklaas is een goed heiligman en gelooft in de goedheid van de mens. Weliswaar op afstand, vond men het toch superleuk om wat lekkers te ontvangen!
Lees verder

Vier opgeleide digicoaches bij WIJdezorg

28 oktober 2021
WIJfeliciteren Mirella Heinen, Emmy-Lou de Jong, Marije Holverda en Stephanie Koorn met het succesvol afronden van de opleiding tot digicoach! De opleiding begon zo’n half jaar geleden en woensdag 27 oktober was de laatste intervisiebijeenkomst waarna de certificaten werden uitgereikt. Namens WIJdezorg feliciteren wij hen met het behalen van dit certificaat! Emmy-Lou kon helaas niet fysiek aanwezig zijn, maar per telefoon was zij toch aanwezig 😊 Afgelopen periode is enorm veel geleerd en met deze kennis gaan we verder zodat er op alle locaties ondersteuning is en komt, ook om te zorgen dat er meer tijd voor de cliënt blijft....
Lees verder

Hartenwens heer Van der Laan

19 oktober 2021
Woensdag 13 oktober was het zover: de Hartenwens van Bram van der Laan ging in vervulling. Meneer Van der Laan is vroeger kok geweest en wilde heel graag nog een keer koken voor een groep. Samen met kok André en de activiteitenbegeleiding werd er een avond georganiseerd, waarvoor familie, vrienden en nog een aantal bewoners werden uitgenodigd. Er werd een heerlijke pan erwtensoep gemaakt. Uiteraard mocht het roggebrood met spek en het ijsje toe niet ontbreken. Iedereen heeft gesmuld en vond het een geslaagde en gezellige avond.  
Lees verder

Optreden Ton en Nel in Aarhoeve

19 oktober 2021
Voor het eerst sinds de coronatijd mocht er weer een optreden komen, wat een feest! Ton en Nel kwamen langs om te zingen en te spelen en iedereen zong, bewoog en danste mee. De bewoners hebben genoten!
Lees verder

Herfstkransen maken in Aarhoeve

19 oktober 2021
Maandag 4 oktober hebben medewerkers van Aarhoeve samen met een aantal bewoners van kleinschalig wonen herfstkransen gemaakt. Iedereen vond het erg gezellig en men was vooral ook erg trots op de zelfgemaakte krans!
Lees verder

WIJdezorg wint ZorgSaamWonen Award voor Eendracht

7 oktober 2021
Met Eendracht, een duurzaam woonproject voor ouderen, heeft WIJdezorg een publieksprijs gewonnen van de Landelijke ZorgSaamWonen Award 2021. “Een prachtige prestatie waar we ontzettend trots op zijn!” Van de 18 genomineerde organisaties voor de landelijke ZorgSaamWonen Award 2021, zat WIJdezorg bij de laatste drie kandidaten voor het winnen van de Publieksprijs. En goed nieuws, we zijn derde geworden! Met de vermelding van de jury dat WIJdezorg naast het realiseren van mooie geschikte huisvesting voor ouderen met zorg en diensten dichtbij, zich duidelijk inspant om eenzaamheid te verminderen en ontmoeting te stimuleren. “De nominatie op zich was al een zeer mooie...
Lees verder

Alzheimer Café Leiden e.o. donderdagavond 14 oktober

4 oktober 2021
Dementie: praat er over! Nou, daar sta je dan met je diagnose dementie na het bezoek aan de arts. Aan wie vertel je het en hoe pak je dat aan? Welke gedachten komen daarbij? Praten over de diagnose dementie kan lastig zijn. Toch is het belangrijk om open over de ziekte te zijn. De periode rondom de diagnose dementie is vaak een emotionele achtbaan voor mensen met dementie, hun familie en omgeving. Vragen waarmee je kan worstelen zijn: ‘Wat staat mij en mijn gezin te wachten? Welke ondersteuning is er in de buurt en hoe maken we hier gebruik van? Hoe ziet...
Lees verder