JacobusNieuws

terug naar Jacobus

Jacobus Nieuws

Bloemschikken voor Pasen in Jacobus

6 april 2021
Ook dit jaar was er de jaarlijkse traditie van het bloemschikken voor Pasen in Jacobus. De mooiste bloemstukken werden er weer gemaakt dit jaar. De bewoners genoten van de koffie en ondertussen werd er volop gewerkt. En eerlijk is eerlijk, de bewoners maakten echt hele mooie stukken voor op hun kamer. En nog belangrijker, ze genoten volop!
Lees verder

Jacobus heeft het voorjaar in de bol

9 februari 2021
Vorige week werd er bij Jacobus een leuke activiteit georganiseerd. Een aantal bewoners gingen kransen omtoveren tot voorjaarsbloeiers. Onder het genot van een kopje koffie of thee werden er mooie kransen met hyacinten gemaakt. Eerst de krans bekleden en daarna de hyacinten verpakt in een mooi jasje erop geplaats en daarna naar hartenlust versieren. Er zijn weer mooie creaties gemaakt. En nu maar wachten dat ze in bloei komen!  
Lees verder

Reptielen en bijzondere zoogdieren in Jacobus

28 januari 2021
Donderdag 21 januari werd er in Jacobus een workshop reptielen en bijzondere zoogdieren gegeven. We kregen bezoek van Sabrina Martens uit Pannerden, zij kwam de workshop geven. In totaal had ze vijf dieren meegenomen, allemaal geselecteerd op hun welzijn op dat moment, en op hun vriendelijkheid. Welke dieren het waren wisten we niet want ze zaten allemaal in speciale bakken. Een voor een haalde Sabrina ze tevoorschijn en vertelde dan iets over dit speciale dier. Ze had een babyschildpad, een kleine slang, een grote slang, een egeltje en een leguaan meegenomen. Het was best een beetje spannend voor sommige bewoners,...
Lees verder

Vaccineren van onze bewoners

20 januari 2021
Maandag 18 januari is in tien verpleeghuizen in Nederland als proef gestart met de vaccinatie van de verpleeghuisbewoners. Onbekend is nog wanneer de vaccinatie overal plaats gaat vinden en met welk vaccin. Waarschijnlijk wordt hiervoor het vaccin Comirnaty (Pfizer/BioNTech) beschikbaar gesteld. Vanwege het belang van de vaccinatie streeft WIJdezorg ernaar om op korte termijn te kunnen starten met de procedure voor het vaccineren van alle intramurale cliënten met behandeling. Daarom heeft WIJdezorg alvast de nodige voorbereidingen getroffen en worden uitnodigingsbrieven en toestemmingsformulieren voor de vaccinatie toegestuurd aan de bewoners met behandeling en/of de wettelijk vertegenwoordigers van deze bewoners. Bewoners zonder...
Lees verder

Bewoners Jacobus maken kerststukjes

24 december 2020
Het is bijna Kerstmis. Zoals elk jaar maken de bewoners van Jacobus weer de mooiste kerststukjes voor op hun kamer. En het kon ook dit jaar weer plaatsvinden door de gulle giften van sponsors. We hebben mooie bloemen, groen en wat er verder nog bij hoort gekregen van de firma Verdel en firma de Koning. Hiervoor onze dank! Ook namens de bewoners van Jacobus want er werden weer hele mooie stukjes gemaakt.
Lees verder

Kerst dagbesteding Jacobus

24 december 2020
In dit rare jaar zijn er ook voor de dagbesteding sponsors geweest die deze mensen, die vaak alleenstaand en wat eenzaam zijn, eens goed in het zonnetje te zetten. Wij waren dan ook verrast met een heerlijke High tea en een optreden van onze plaatselijke muzikant die tijdens het eten heerlijke ouderwetse kerstliedjes kwam spelen. Kortom een dag met een gouden randje en dank aan onze sponsors.
Lees verder

Kerstboom van Rotary voor Jacobus

21 december 2020
Zaterdag 12 december heeft Jacobus een mooie kerstboom in de tuin gekregen! Deze werd geschonken door de Rotary Club Roelofarendsveen-Alkemade en is zo'n 4 meter hoog. De kerstversieringen werden gemaakt door basisschoolleerlingen van de Elckerlyc, de Kiem en de Klimboom. ‘’Samen wilden we onze oudere plaatsgenoten een beetje licht en vrolijkheid brengen in deze bijzondere kersttijd’’, laat Rotaryclub Roelofarendsveen weten op hun Facebook-pagina.
Lees verder

Kerstkransen maken in Jacobus

4 december 2020
Met de bewoners van Jacobus hebben we in deze donkere dagen voor de Kerst deurhangers gemaakt. En het moet gezegd worden, er zitten hele mooie kransen bij! Het is vooral mooi om het plezier te zien, de bewoners waren enthousiast en genoten volop. Het gaat er gezellig uitzien met alle kransen op de deuren bij Jacobus.
Lees verder

Waakmand voor Jacobus

24 november 2020
Maandag 23 november mocht zorglocatie Jacobus een waakmand in ontvangst nemen. De waakmand is aangeboden door Herma Pijfers van Monuta Herma Pijfers uit Kaag. De waakmand kan worden ingezet als familieleden waken over hun naaste die in de laatste levensfase verkeert. De waakmand biedt afleiding en comfort. In de waakmand zit onder andere een dekentje, een koptelefoon, geurstokjes, boeken en tijdschriften, geurkaarsen, een puzzel, mandala's kleuren, een minispeaker, een kaartspel, een stressbal, notitieboekje en zakdoekjes. We hopen dat we de familie kunnen helpen tijdens het waken,door de waakmand in te zetten. Dank je wel Herma, voor dit mooie gebaar!
Lees verder

IJspret van Fred voor Jacobus

17 augustus 2020
Vrijdagmiddag 14 augustus kwam Frederieke met haar zelf opgeknapte IJskar ‘Fred IJspret’ bij Jacobus langs. Alle bewoners en personeelsleden kregen van haar een heerlijk ijsje aangeboden. Ze wilde graag de senioren van Jacobus verwennen, omdat zij het met deze warmte zeker niet altijd makkelijk hebben.
Lees verder