JacobusNieuws

terug naar Jacobus

Jacobus Nieuws

Handcrème voor Jacobus

8 juni 2020
Dinsdag 2 juni kwamen medewerkers van het Rode Kruis de locatie Jacobus verblijden met mooie potten NIVEA crème. NIVEA wil graag het personeel van de verpleeghuizen van Nederland een hart onder de riem steken. Ze hebben daarom een speciale editie uitgegeven van dit heerlijke smeersel met de tekst ‘a thank you to health care professionals’. Veel aandacht gaat uit naar de ziekenhuizen, maar de verpleeghuizen hebben het ook verdiend om in het zonnetje gezet te worden. Daarom deze hartverwarmende actie. Smeren maar!
Lees verder

Aangepaste verwenweken in Jacobus

22 april 2020
De verwenweken; inmiddels een welbekend fenomeen binnen Jacobus. Een tweetal weken waarin de bewoners flink in het zonnetje worden gezet met verschillende optredens, uitstapjes en andere leuke activiteiten. Dit jaar gooide Corona helaas roet in het eten. Maar betekent dit dat de verwenweken dan helemaal niet doorgaan dit jaar?! Zeker niet! Team Welzijn heeft hard gewerkt om binnen de mogelijkheden toch nog een mooi programma in elkaar te zetten. En dat is gelukt!We hebben een week vol met leuke activiteiten weten te plannen. Afgelopen maandag 20 april was de aftrap van de verwenweek met een heerlijk gebakje en een creatieve...
Lees verder

Draaiorgel bij Woudsoord en Jacobus

17 april 2020
Zaterdag 11 april kwam er bij de locaties Woudsoord en Jacobus een draaiorgel langs voor een mooi optreden voor de bewoners en medewerkers. Het initiatief kwam vanuit Aleid van der Meer (van dementie vriendelijk Kaag en Braassem) en SABA (Stichting Alarmering voor ouderen in voormalig Alkemade), onze dank hiervoor! De bewoners genoten met volle teugen vanaf de zonovergoten terrassen van onze locaties.
Lees verder

Onwijs bedankt!

16 april 2020
Voor alle mooie initiatieven waarmee jullie onze bewoners, cliënten, mantelzorgers en de zorg een hart onder de riem steken. Blijf hier zeker mee doorgaan, want we zijn er nog niet... #samensterk Namens de regionale organisaties in de ouderenzorg - Marente, ActiVite, Libertas Leiden, Topaz, Groot Hoogwaak, R.K. Zorgcentrum Roomburgh, DSV l verzorgd leven, Verpleeghuis Leythenrode, Alrijne Ziekenhuis, Verpleeghuis Leythenrode en WIJdezorg.
Lees verder

Bloemen en kaarten voor Jacobus

30 maart 2020
Ook de bewoners van onze zorglocatie Jacobus worden erg blij van alle kaarten en bloemen die door iedereen worden aangeboden. Dank jullie wel allemaal, het wordt enorm gewaardeerd!
Lees verder

Tulpen voor Jacobus

26 maart 2020
Nog een mooie actie en opsteker! Woensdag 25 maart kreeg het personeel en de bewoners van zorglocatie Jacobus tulpen aangeboden van het bedrijf Robijn. Het bedrijf heeft door heel Nederland 7 plaatsen bezocht en in totaal, met medewerking van plaatselijke kwekers, 10.000 bossen tulpen verdeeld. We hebben maar liefst 500 bosjes tulpen ontvangen, dank jullie wel!   
Lees verder

Informatie coronavirus, update 19 maart 2020

19 maart 2020
In onze huizen wonen mensen met een kwetsbare gezondheid. Daarom zien we ons genoodzaakt om steeds verdergaande maatregelen te treffen om te voorkomen dat het virus zich onder bewoners en medewerkers verspreidt. Met dit bericht willen wij u informeren over de maatregelen in het vervolg op de eerdere berichtgeving van 16 maart jl. Onderstaande maatregelen gelden tot en met 6 april 2020: Alle locaties zijn vanaf heden ook voor bezoek gesloten! Voor bewoners betekent dit dat zij geen bezoek kunnen ontvangen. Ook kunnen bewoners niet zelf de locatie verlaten of op stap met hun naasten. Wel is er bij iedere...
Lees verder

Informatie coronavirus, update 16 maart 2020

16 maart 2020
Het coronavirus roept bij veel mensen vragen op. WIJdezorg volgt het nieuws op de voet en volgt de adviezen van het RIVM en GGD. Dat betekent dat we vanaf vandaag 16 maart de volgende maatregelen nemen: Bewoners mogen de locatie niet verlaten, dit ter bescherming van de andere bewoners Vrijwilligers mogen onze locaties niet bezoeken Het bezoek aan de bewoners wordt beperkt tot 1 bezoeker per dag, waarbij geldt dat het bezoek geen verkoudheidsklachten en/of koorts heeft! Bij binnenkomst en vertrek wordt u geregistreerd door een gastvrouw of gastheer. U wordt verzocht uw handen te wassen. De dagbesteding en OCD...
Lees verder

Informatie Coronavirus, update 12 maart

13 maart 2020
Het coronavirus roept bij veel mensen vragen op. In dit bericht informeren we u over de stand van zaken en wat u zelf kunt doen. WIJdezorg volgt het nieuws op de voet en volgt de adviezen van het RIVM en GGD. Dat betekent dat we vanaf vandaag 12 maart tot in ieder geval 31 maart aanstaande aanvullende maatregelen nemen. In onze zorglocaties wonen kwetsbare bewoners. De locaties van WIJdezorg zijn open maar wij doen een beroep om bewoners alleen te bezoeken als dit echt noodzakelijk is. Bijeenkomsten en activiteiten met bezoekers van buitenaf worden afgezegd. (weekviering, modeshows, optredens, etc.) De...
Lees verder

Zorgfestival van 19 maart gaat niet door

10 maart 2020
Care2Care annuleert uit voorzorg de Zorgfestivals Gouda/Leiden Door de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft Care2Care besloten de door ons georganiseerde Zorgfestivals op 18 en 19 maart te annuleren. Regionale afwegingen Op dit moment heeft het RIVM nog geen landelijk richtlijnen gegeven voor het annuleren van alle evenementen in de Ontdekdezorg week. De situatie verschilt per regio en ook de geplande activiteiten zijn uiteenlopend in het land. Dit betekent dat er regionale afwegingen gemaakt worden. In de regio RijnGouwe zijn twee zorgfestivals gepland waar honderden bezoekers zorgprofessionals kunnen ontmoeten.
Lees verder