JacobusNieuws

terug naar Jacobus

Jacobus Nieuws

Kerstkransen maken in Jacobus

4 december 2020
Met de bewoners van Jacobus hebben we in deze donkere dagen voor de Kerst deurhangers gemaakt. En het moet gezegd worden, er zitten hele mooie kransen bij! Het is vooral mooi om het plezier te zien, de bewoners waren enthousiast en genoten volop. Het gaat er gezellig uitzien met alle kransen op de deuren bij Jacobus.
Lees verder

Waakmand voor Jacobus

24 november 2020
Maandag 23 november mocht zorglocatie Jacobus een waakmand in ontvangst nemen. De waakmand is aangeboden door Herma Pijfers van Monuta Herma Pijfers uit Kaag. De waakmand kan worden ingezet als familieleden waken over hun naaste die in de laatste levensfase verkeert. De waakmand biedt afleiding en comfort. In de waakmand zit onder andere een dekentje, een koptelefoon, geurstokjes, boeken en tijdschriften, geurkaarsen, een puzzel, mandala's kleuren, een minispeaker, een kaartspel, een stressbal, notitieboekje en zakdoekjes. We hopen dat we de familie kunnen helpen tijdens het waken,door de waakmand in te zetten. Dank je wel Herma, voor dit mooie gebaar!
Lees verder

IJspret van Fred voor Jacobus

17 augustus 2020
Vrijdagmiddag 14 augustus kwam Frederieke met haar zelf opgeknapte IJskar ‘Fred IJspret’ bij Jacobus langs. Alle bewoners en personeelsleden kregen van haar een heerlijk ijsje aangeboden. Ze wilde graag de senioren van Jacobus verwennen, omdat zij het met deze warmte zeker niet altijd makkelijk hebben.
Lees verder

Schildertalenten bij Jacobus

14 augustus 2020
Bij Jacobus gaan de activiteiten gewoon door ondanks het warme weer. Er is een schilders club opgestart. En het moet gezegd worden, er zitten talenten bij! Het worden mooi en leuke schilderijen.  
Lees verder

IJsjes en liedjes voor Jacobus

14 augustus 2020
Onlangs kwam bij Jacobus de zingende ijscoman op bezoek. Het weer was prima en het terras zat vol met onze bewoners. Onder het genot van Italiaanse liederen schepte hij een heerlijk Italiaans ijsje voor iedereen. De liederen waren toch wel bekend want menig bewoner zong mee! Ook de bewoners die niet naar buiten konden komen werden op hun kamer verrast met een ijsje.
Lees verder

Handcrème voor Jacobus

8 juni 2020
Dinsdag 2 juni kwamen medewerkers van het Rode Kruis de locatie Jacobus verblijden met mooie potten NIVEA crème. NIVEA wil graag het personeel van de verpleeghuizen van Nederland een hart onder de riem steken. Ze hebben daarom een speciale editie uitgegeven van dit heerlijke smeersel met de tekst ‘a thank you to health care professionals’. Veel aandacht gaat uit naar de ziekenhuizen, maar de verpleeghuizen hebben het ook verdiend om in het zonnetje gezet te worden. Daarom deze hartverwarmende actie. Smeren maar!
Lees verder

Aangepaste verwenweken in Jacobus

22 april 2020
De verwenweken; inmiddels een welbekend fenomeen binnen Jacobus. Een tweetal weken waarin de bewoners flink in het zonnetje worden gezet met verschillende optredens, uitstapjes en andere leuke activiteiten. Dit jaar gooide Corona helaas roet in het eten. Maar betekent dit dat de verwenweken dan helemaal niet doorgaan dit jaar?! Zeker niet! Team Welzijn heeft hard gewerkt om binnen de mogelijkheden toch nog een mooi programma in elkaar te zetten. En dat is gelukt!We hebben een week vol met leuke activiteiten weten te plannen. Afgelopen maandag 20 april was de aftrap van de verwenweek met een heerlijk gebakje en een creatieve...
Lees verder

Draaiorgel bij Woudsoord en Jacobus

17 april 2020
Zaterdag 11 april kwam er bij de locaties Woudsoord en Jacobus een draaiorgel langs voor een mooi optreden voor de bewoners en medewerkers. Het initiatief kwam vanuit Aleid van der Meer (van dementie vriendelijk Kaag en Braassem) en SABA (Stichting Alarmering voor ouderen in voormalig Alkemade), onze dank hiervoor! De bewoners genoten met volle teugen vanaf de zonovergoten terrassen van onze locaties.
Lees verder

Onwijs bedankt!

16 april 2020
Voor alle mooie initiatieven waarmee jullie onze bewoners, cliënten, mantelzorgers en de zorg een hart onder de riem steken. Blijf hier zeker mee doorgaan, want we zijn er nog niet... #samensterk Namens de regionale organisaties in de ouderenzorg - Marente, ActiVite, Libertas Leiden, Topaz, Groot Hoogwaak, R.K. Zorgcentrum Roomburgh, DSV l verzorgd leven, Verpleeghuis Leythenrode, Alrijne Ziekenhuis, Verpleeghuis Leythenrode en WIJdezorg.
Lees verder

Bloemen en kaarten voor Jacobus

30 maart 2020
Ook de bewoners van onze zorglocatie Jacobus worden erg blij van alle kaarten en bloemen die door iedereen worden aangeboden. Dank jullie wel allemaal, het wordt enorm gewaardeerd!
Lees verder