JacobusNieuws

terug naar Jacobus

Jacobus Nieuws

Bewoners Jacobus naar de kerstmarkt

12 december 2019
Maandagmiddag 9 december vertrokken medewerkers met een aantal bewoners met twee bussen naar de kerstmarkt van de Intratuin in Ter Aar. Gelukkig viel het met de drukte reuze mee en konden ze alles goed bekijken. Ze hebben genoten van de mooie aankleding en van alles wat er te koop is. Vooral het prachtige miniatuur winterdorp was erg leuk om te zien, iedereen keek zijn ogen uit. In het gezellige restaurant kon iedereen nog genieten van een kopje koffie met een reuze stuk appeltaart met slagroom. Het was een erg gezellige middag.
Lees verder

7 december wintermarkt in Jacobus

3 december 2019
Aanstaande zaterdag 7 december tussen 14:00u en 17:00u organiseren wij een gezellige wintermarkt bij onze zorglocatie Jacobus! Met verschillende kraampjes, muziek en lekkernijen zoals Glühwein, apfelstrudel en broodjes worst, valt er voor zowel jong als oud genoeg leuks te beleven! Komt u ook?
Lees verder

Kleuters zingen Sinterklaasliedjes in Jacobus

25 november 2019
Vrijdag 22 november werd Jacobus verrast met een bezoek van leerlingen uit groep 1 van de openbare basisschool Elckerlyc. Ze kwamen heel enthousiast Sinterklaasliedjes zingen. Ook de ouderen zongen met veel plezier mee. Er werd een leuk kringspel gedaan waar de ouderen ook aan meededen. En natuurlijk volgden er leuke gesprekjes daarna met de kleuters, die al snel helemaal niet meer zo verlegen waren. Na een glaasje limonade en wat lekkers gingen ze weer terug naar school. Maar ze komen weer snel terug vertelden ze!
Lees verder

Bouw balkons Jacobus van start!

13 september 2019
Na een dag uitstel was het op dinsdag 3 september dan echt zover. De eerste paal van de nieuwe balkons op afdeling 1 en 2 werd geslagen. Een speciale rol was weggelegd voor meneer de Jong die afgelopen week 102 jaar is geworden. Voordat hij het bouwterrein op mocht, moest hij natuurlijk wel een veiligheidshesje aan en veiligheidshelm op. Na afloop werd iedereen in het restaurant getrakteerd op een glaasje bubbels en een lekker gebakje!      
Lees verder

Verkoeling voor Jacobus

13 augustus 2019
Met dit weer zijn we het al weer bijna vergeten, maar 25 juli jl. zaten we midden in een hittegolf. De cliënten en bewoners van Jacobus konden op originele wijze verkoeling zoeken. Er waren nl. waterpistooltjes uitgedeeld waar zowel cliënten als personeel mee beet werden genomen. ’s Middags werd er verkoeling gezocht met heerlijke verkoelende voetenbadjes, onder het genot van een ijsje. Met een middagtemperatuur boven de 37 graden was dit leuk en ontspannend tegelijk!
Lees verder

Gluren bij de buren

12 juli 2019
Drie jaar geleden zijn we voorzichtig gestart met de samenwerking met basisschool de Elcerlyc. Wat voorzichtig is begonnen is nu een leuk project geworden door het hele schooljaar heen. Bezoeken van de scholieren doen de bewoners goed. En het contact met de kinderen activeert de ouderen. Bewoners met dementie laten hun gedachten weer teruggaan naar vroeger en zo ontstaan er leuke gesprekjes. De activiteiten vinden plaats door het hele huis, er worden pannenkoeken gebakken, spelletjes gedaan, voorgelezen door de kinderen, liedjes gezongen, gymles door de kleuter, musical bezoeken op school en ook de seizoenen en feestdagen worden erin verwerkt. Een...
Lees verder

Feest in Oude Wetering

12 juli 2019
Terwijl verschillende bewoners vrijdag 5 juli in de ochtend al naar het koffieconcert waren geweest, was er ‘s avonds een aubade van de muziekvereniging voor de ingang van Jacobus. Het weer werkte mee en de bewoners genoten van de muziek én de optocht die erachteraan kwam. Kinderen kwamen ook nog verkleed langs, dat was een extra leuke verrassing voor de bewoners.     
Lees verder

Verwenweken locatie Jacobus

29 april 2019
Deze maand zijn de jaarlijkse verwenweken weer gehouden in Jacobus. Hieronder kunt u een korte samenvatting lezen van deze twee fantastische weken. Koek en Snoepie op bezoek Woensdag 3 april kwam Koek en Snoepie langs om van alles te vertellen over Oud Hollandse snoepjes, zoals de boterbabbelaar, ulevellen, kaneelkussentjes, stroopsoldaatjes en zoethout. Ze hadden allemaal verschillende snoepjes meegenomen, die iedereen ook kon proeven en kopen. Er was ook een leuke quiz. De quiz werd gewonnen door de heer Ubink! Hij kreeg een groot pakket aan Oud Hollandse snoepjes. Jacobus naar Blijdorp Donderdag 4 april gingen we met een groep van...
Lees verder

Goede zorg wordt beloond met GOUD!

29 april 2019
WIJdezorg heeft het gouden keurmerk PREZO Verpleging, Verzorging en Thuiszorg en PREZO Hulp bij het huishouden ontvangen. Met het behalen van deze keurmerken laten wij zien dat we staan voor verantwoorde zorg en hulp bij huishouden van hoge kwaliteit. PREZO Verpleging, Verzorging & Thuiszorg 2017 is gebaseerd op een hedendaagse visie op kwaliteitstoetsing, op vigerende wet- en regelgeving, branchenormen en op het vernieuwde Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. PREZO staat voor PREstaties in ZOrg. Anderhalve week lang kwamen de auditoren in oktober 2018 bij WIJdezorg op bezoek. PREZO kijkt naar het daadwerkelijke resultaat van de zorgverlening aan onze cliënten. Voelen zij zich thuis?...
Lees verder

Carnaval in Jacobus

5 maart 2019
Zondag 24 februari was het een groot feest. Carnavalsvereniging de Plasduikers uit Langeraar en dweilorkest Ladder(s)zat uit Roelofarendsveen kwamen bij Jacobus langs om samen met ons carnaval te vieren. De middag begon met een kopje koffie/thee en een heerlijke gevulde of roze koek. Het dweilorkest Ladder(s)zat zette de muziek en de Plasduikers kwamen in polonaise binnen. De sfeer zat er gelijk goed in. De dansmariekes waren ook meegekomen en trakteerden ons op verschillende mooie dansjes. De kerkklokken luidden en opeens verschenen er vier nonnen. Zuster Kusmedora, Zuster Kietelmiena, Zuster Scharllegata, en Zuster Anticoncepta kwamen binnen en zongen ons toe. De...
Lees verder