WoudsoordNieuws

terug naar Woudsoord

Woudsoord Nieuws

Training Vilans Wet zorg en dwang voor zorgmedewerkers van WIJdezorg

30 september 2021
Wet zorg en dwang De Wet zorg en dwang (Wzd) is sinds 1 januari 2020 een feit. Het uitgangspunt van de wet is ‘Nee, tenzij’. Dat betekent dat vrijheidsbeperking of onvrijwillige zorg in principe niet mag worden toegepast, tenzij er sprake is van ernstig nadeel voor de cliënt of zijn omgeving. Van zorgmedewerkers wordt verwacht dat zij op de hoogte zijn van de wet. Maar er zijn nog veel vragen rondom de invoering van de Wet zorg en dwang. Vilans, een landelijke kennisorganisatie voor de langdurige zorg, heeft hiervoor een training samengesteld voor zorgmedewerkers. Training Alle locaties van WIJdezorg gaan...
Lees verder

Het vervullen van de 20 Zomerhartenwensen is van start gegaan.

17 augustus 2021
Het vervullen van de 20 Zomerhartenwensen is van start gegaan en worden in de loop van de komende maanden allemaal uitgevoerd. Dinsdag 10 augustus was mevrouw van Leeuwen aan de beurt. Ze wilde graag een doos lekkere bonbons. Zij kreeg een pakket met suikervrije Leonidas bonbons én twee flessen alcoholvrije wijn. Ze voelde zich zeer in het zonnetje gezet en gaat er zeker van genieten! Donderdagochtend 12 augustus was het ook voor Arie de Bruijn zover. Hij wilde graag een ritje maken in een motorzijspan. Het was stralend weer en de chauffeur Kees had er zin in. Activiteitenbegeleider Inge ging...
Lees verder

Spelmiddag in de tuin van Woudsoord

6 augustus 2021
Woensdagmiddag 4 augustus hebben de collega’s met de bewoners in de tuin van Woudsoord een gezellige spelmiddag gehouden. Alle ingrediënten voor een geslaagde middag waren aanwezig: een bad met eendjes, schepnetjes en water, samen een ouderwets spelletje bad eendjes vangen! En dat alles met een heerlijk zonnetje erbij. Iedereen mocht per keer 3 eendjes vangen waarvan de punten werden opgeteld. Er werd fanatiek gehengeld en natuurlijk gelachen!
Lees verder

Tuinoptreden bij Woudsoord

26 juli 2021
Woensdag 21 juli was er, na een aantal keren uitstel, het optreden van Martijn en Michiel van de Stichting Voetjes van de Vloer in de tuin van Woudsoord, gesponsord door de Lions Kaag en Braassem. De weergoden waren ons gunstig gezind. De bewoners hebben heerlijk genoten van de jazz, nostalgische liedjes van de Beatles, Dorus en Ramses Shaffy. Er werd gedanst, meegezongen, geklapt en zelfs meegespeeld met kunststofbuizen die werden uitgedeeld door Martijn en Michiel. Ook de ijssorbet in de pauze smaakte heerlijk en de middag ging heel vlug voorbij. De bewoners ging tevreden weer naar de kamers.
Lees verder

Beweegboxen in Woudsoord

1 juni 2021
In Woudsoord zijn er vanaf 1 juni beweegboxen, immers bewegen is goed voor ieder mens. De boxen staan in de zaal, bij de OCD (Ontmoeting Centrum Dementie) en op de woongroep. Hierin zit verschillend beweegmateriaal, door iedereen te gebruiken. En moeilijk is het niet: er zitten beweegkaarten in met allerlei suggesties en oefeningen. Als men bijvoorbeeld op bezoek komt en het weer niet lokt om te gaan wandelen: pak iets uit de beweegbox en ga aan de slag, dat is plezier voor iedereen. En zoals professor Erik Schreder vertelt: bewegen is goed voor de hersenen en het geluksgevoel. Dus chroom niet maar...
Lees verder

1e Tuinbingo bij Woudsoord

1 juni 2021
Maandagmiddag 31 mei was het eindelijk mooi weer en konden we weer bingo spelen in de tuin. Er werden zomerhoeden uitgedeeld en gesmeerd met zonnebrand en toen konden we van start. Wat werd er genoten! Van het mooie weer en van de boten die langs voeren. De collega’s van de keuken kwamen de bewoners halverwege verwennen met een ijscoupe, nou dat ging erin als... We hopen dat we een lange mooie zomer tegemoet gaan zien met veel activiteiten in de mooie tuin van Woudsoord!
Lees verder

Swiffers Hoeve weer in Woudsoord

11 mei 2021
Maandag 10 mei was het eindelijk zover; de dieren van de Swiffers Hoeve mochten weer op bezoek komen in Woudsoord. Nokkie had weer veel dieren meegenomen. Een geit, een varken, twee potlammetjes, drie eendenkuikens, kippen, konijnen, cavia's, een gans, twee poezen én een kaketoe. Zowel de dieren als de bewoners waren moe en voldaan van alle aandacht en het aaien, wat hebben de bewoners weer genoten! Ze kijken nu al uit naar het bezoek volgende maand.
Lees verder

Koningsdag Woudsoord

3 mei 2021
Alhoewel het dit jaar ook weer anders was door corona, hebben we met de bewoners van Woudsoord een mooie Koningsdag gevierd. Vroeg in de ochtend werd de zaal versierd met oranje en rood-wit-blauw, zodat we al snel een gezellige stemming hadden. Dit lukte goed met koffie en een oranje tompoes, en ondertussen werd er Rummikub gespeeld en naar Koffietijd gekeken. Toen klonk er opeens de vrolijke klank van een draaiorgel! De Oranjevereniging kwam langs met het draaiorgel om het Wilhelmus te laten horen. Snel de bewoners naar buiten gebracht en veel bewoners die vanuit hun raam keken. Het was een...
Lees verder

Appeltaart bakken in Woudsoord

3 mei 2021
Woensdag 14 april hebben we appeltaart gebakken in de OCD ruimte. De deelnemers deden erg hun best en het resultaat was heerlijk!
Lees verder

Bloemschikken in Woudsoord

3 mei 2021
Maandag 19 april gingen we in Woudsoord een lentestukje schikken. Het is tenslotte al bijna lente, ook al zou je het niet zeggen als je het weer zo ziet. De bewoners hadden er zin in en er werden prachtige stukjes gemaakt. Sommige bewoners hebben hun roeping als bloembindster duidelijk misgelopen 😊. Heel Woudsoord vrolijkte op van al die mooie bloemstukjes.  
Lees verder