AarhoeveNieuws

terug naar Aarhoeve

Aarhoeve Nieuws

Zorgfestival van 19 maart gaat niet door

10 maart 2020
Care2Care annuleert uit voorzorg de Zorgfestivals Gouda/Leiden Door de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft Care2Care besloten de door ons georganiseerde Zorgfestivals op 18 en 19 maart te annuleren. Regionale afwegingen Op dit moment heeft het RIVM nog geen landelijk richtlijnen gegeven voor het annuleren van alle evenementen in de Ontdekdezorg week. De situatie verschilt per regio en ook de geplande activiteiten zijn uiteenlopend in het land. Dit betekent dat er regionale afwegingen gemaakt worden. In de regio RijnGouwe zijn twee zorgfestivals gepland waar honderden bezoekers zorgprofessionals kunnen ontmoeten.
Lees verder

Mevrouw Hoogeveen neemt na 47 jaar afscheid als vrijwilliger

10 maart 2020
Woensdag 4 maart heeft Corrie Hoogeveen afscheid genomen als vrijwilligster van de Aarhoeve. Zij heeft zich ruim 47 jaar belangeloos ingezet, maar door haar gezondheid was het tijd om te stoppen. In het restaurant was er een koffie moment waarbij mevrouw Hoogeveen in het zonnetje werd gezet. Het boeket wat ze overhandigd kreeg was speciaal in haar favoriete kleur samengesteld. Met muziekklanken op de achtergrond, verzorgt door Pieter de Vries, werd er genoten van de koffie met appeltaart. Mevrouw Hoogeveen, dank voor al uw inzet!
Lees verder

Alzheimer Café donderdagavond 13 februari

10 februari 2020
Financiën en rechtsbescherming bij dementie Dementie en financiën kan een lastige combinatie zijn. Allerlei zaken roepen vragen op. Wat moet u regelen, wanneer en bij wie moet u dan zijn? Wanneer wordt bewindvoering of mentorschap ingezet? Met een deskundige gaan we deze zakelijke kost met praktische voorbeelden verhelderen. Op donderdag 13 februari wordt notaris Anne Heijnen geïnterviewd in het Alzheimer Café. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. De livemuziek is deze keer van de band KreK met Schotse en Ierse muziek. Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden...
Lees verder

Bloembollenactie voor SamenLoop voor Hoop

10 februari 2020
Zoals u misschien gelezen of gehoord heeft doet WIJdezorg ook mee aan de SamenLoop voor Hoop in Alphen aan den Rijn, zaterdag 16 mei vanaf 14.00u tot zondag 17 mei 14.00u. Tijdens deze wandelestafette van het KWF lopen we met een team van collega’s, vrijwilligers en familie 24 uur voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Bloembollenactie Met onze bloembollenactie hopen we ook nog een mooi bedrag aan de SamenLoop te kunnen schenken. U kunt bij iedere locatie van WIJdezorg bloembollen kopen. In de folder (beschikbaar in de locaties), kunt u zien welke bollen, planten of zaden er allemaal...
Lees verder

Jan in de zak in Aarhoeve

4 februari 2020
Vrijdag 31 januari heeft de dochter van een cliënte in de Aarhoeve op woongroep 2 het gerecht ‘Jan in de zak’ gemaakt, een eeuwenoud traditioneel Nederlands recept wat vroeger vaak werd gegeten. Hoe deze spontane actie tot stand kwam is een leuk verhaal: Onze collega Jessy van Steen was met de cliënte foto's aan het bekijken in haar fotoboek. Daar kwam een foto voorbij dat mevrouw met haar vier dochters het gerecht ‘Jan in de zak’ aan het maken was. En ze vroeg aan haar: “goh, wat is dat, Jan in de zak?” Vervolgens kwam het verhaal. “Dat werd altijd...
Lees verder

Robotkat voor Aarhoeve

23 januari 2020
Woensdag 22 januari kwam Els Kelder op bezoek op woongroep 2. Els is medebestuurder en penningmeester van 'De vrienden van de Aarhoeve' en dankzij hun sponsoring konden we een interactieve robotkat aanschaffen. Tijdens het aanbieden van dit cadeau wilden een aantal bewoners de kat meteen aaien. 'Het lijkt net echt', zei een van de bewoners!
Lees verder

Nieuwjaarsoptreden in Aarhoeve

6 januari 2020
Het nieuwe jaar begon goed in de Aarhoeve. Familie van een bewoner sponsorde een optreden van Marco de Hollander. Hoewel het in de ochtend was, gingen de voetjes snel van de vloer. De polonaise werd meerdere malen gelopen en iedereen zong uit volle borst mee. Met dank aan de familie, Marco en Arie voor een goede start van het jaar 2020!
Lees verder

Kerst voor woongroepen Aarhoeve

30 december 2019
In Aarhoeve hebben ze op de woongroepen gezellig kerst gevierd. De eerste kerstdag begon met chinees en een lekkere advocaatmousse met verse peertjes. En tweede kerstdag kregen we de maaltijd van een echte kok bereid, de bewoners hebben hier heerlijk van genoten. Wij wensen iedereen een gezond 2020 toe!
Lees verder

Kerstpakketten van de RIKI stichting voor bewoners Aarhoeve

19 december 2019
De bewoners van Aarhoeve hebben op woensdag 18 december kerstpakketten van de RIKI stichting mogen ontvangen. Dit vonden zij zeer leuk. Leerlingen van de plaatselijke Sint Nicolaas school hebben de kerstpakketten uitgereikt. De eenzaamheid en armoede onder ouderen in Nederland neemt toe. De Riki Stichting geeft die groep ouderen aandacht. Het uitreiken van kerstpakketten is een van de acties waarvoor deze stichting zich hard maakt.
Lees verder

Sint in Aarhoeve

10 december 2019
5 december was het dan zover, hoog bezoek in Aarhoeve. Sint had 3 pieten meegenomen en in het restaurant werden zij met veel gezang onthaald. Aangezien Sint het erg druk had zijn er 2 pieten naar de woongroepen gegaan om namens de Sint een gedicht en een mooie cadeau te brengen. Dit vonden de bewoners erg gezellig. Het was heerlijk om te zien dat de mensen aan het genieten waren. Namens de bewoners en het personeel fijne feestdagen gewenst.
Lees verder